OGŁOSZENIE

Zarząd Powiatu Międzyrzeckiego na stanowisko prezesa zarządu Szpitala Międzyrzeckiego Sp. z o.o. powołał Waldemara Taborskiego.

31 stycznia2020 r. pan Edward Tyranowicz złożył rezygnację z funkcji prezesa szpitala w Międzyrzeczu. Rezygnacja pana Tyranowicza jest jego jednostronnym oświadczeniem woli i w związku z tym musiała zostać przyjęta przez Zarząd Powiatu.

W trosce o zachowanie ciągłości zarządzania placówką powołano dzisiaj na stanowisko prezesa Szpitala Międzyrzeckiego Sp. z o.o. pana Waldemara Taborskiego.

Waldemar Taborski

Pan Waldemar Taborski ukończył studia na wydziale prawa Uniwersytetu Wrocławskiego oraz studia specjalizacyjne z zakresu ochrony zdrowia w Warszawie. Posiada wieloletni staż m.in. jako dyrektor i prezes szpitala we Wrocławiu, dyrektor banku, oraz dyrektor szpitala w Zielonej Górze, którym kierował z sukcesem przez ostatnie 17 lat pozostawiając zarządzaną przez siebie placówkę zmodernizowaną i w bardzo dobrej kondycji finansowej, a za swoje osiągnięcia w dziedzinie ochrony zdrowia został nagrodzony Nagrodą Mediów Lubuskich „Wpływowy dla województwa lubuskiego”, „Eurolider” oraz „Manager roku w województwie lubuskim”.
Zarząd Powiatu ma nadzieję, że posiadane przez pana Taborskiego doświadczenie przyczyni się do poprawy sytuacji międzyrzeckiej lecznicy.

Władze powiatu dziękują za współpracę i życzą ustępującemu prezesowi powodzenia w działalności samorządowej. Jednocześnie Zarząd Powiatu deklaruje dalszą pomoc i wsparcie dla szpitala, a nowemu prezesowi życzy sukcesów w kierowaniu spółką.

Czytaj także:
PREZES ZARZĄDU MIĘDZYRZECKIEGO SZPITALA WYDAŁ OŚWIADCZENIE
Oświadczenie Starosty Międzyrzeckiego wobec sytuacji w Szpitalu Międzyrzeckim
Zawirowań wokół międzyrzeckiego szpitala ciąg dalszy
Czy nowy prezes uratuje Międzyrzecki Szpital?
Szpital Miejski na rozdrożu
Co jest przyczyną problemów w Międzyrzeckim Szpitalu Miejskim [SONDA]
ZARZĄD POWIATU RATUJE SZPITAL PRZED UPADŁOŚCIĄ
W Szpitalu Miejskim dokonano wymiany agregatu prądotwórczego